📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Algemeen onderhoud

Een vloer is het meest intensief gebruikte deel van je interieur. Na verloop van tijd zullen altijd leefsporen zichtbaar worden. Dit is normaal en nauwelijks te voorkomen. Met enkele maatregelen en enig onderhoud zal de vloer echter lange tijd mooi blijven. Een goede inloop-mat en regelmatig stofzuigen ter voorkoming van vuil en zand (krassen) op de vloer, bloempotten op schotels plaatsen en meubilair voorzien van vilt.

Je kunt nu je beschermingsproducten direct hier online bestellen.

Wanneer de vloer vochtig wordt afgenomen nooit teveel water gebruiken en zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen. Tijdens het stookseizoen controleer je de relatieve luchtvochtigheid met een een hygrometer. Wanneer de lucht te droog wordt (< 50%) plaats je bij voorkeur een luchtbevochtiger om ongewenste krimp (naden) te voorkomen.

Lakvloeren

Bij gemiddeld gebruik dient de vloer eens per 3-4 maanden te worden voorzien van een laagje lakpolish, bij intensiever gebruik vaker. Alvorens de polish aan te brengen de vloer altijd afnemen met een speciale reiniger.

Was vloeren

Bij deze vloeren vormt de was de slijtlaag. Zolang door droog opwrijven de was nog gaat glanzen behoeft geen nieuwe was te worden aangebracht. Wanneer dit nodig wordt een dun laagje onderhoudswas aanbrengen. In principe is het voldoende om alleen de plaatsen die aan slijtage onderhevig zijn in te wrijven.

Geoliede vloeren

Een geoliede vloer 2-3 maal per jaar inwrijven met onderhoudsolie. Vooraf de vloer schoonmaken met een intensief-reiniger om hardnekkiger vuil te verwijderen. Na het olien ca 15 minuten wachten en plaatsen die nog nat zijn droogwrijven.

Hardwax vloeren

Deze vloer 1-2 maal per jaar dun inwrijven met onderhoudswas voor hardwax. Op plaatsen die aan slijtage onderhevig zijn doe je dit vaker. Wanneer je dit plaatselijk doet is dit niet of nauwelijks zichtbaar.

Laminaat

Een onderhoudsvrije vloer. Gebruik voor het schoonmaken wel altijd een goede reiniger zonder glansbestanddelen. Bovenstaande richtlijnen zijn algemeen en mogelijk niet van toepassing op je vloer. Informeer altijd naar eventuele specifieke voorschriften.