📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Hoe laat ik mijn kamer zo groot mogelijk lijken?

Hoe laat ik mijn woning zo groot mogelijk lijken?

In een klein huis of appartement voelt het soms wat krap op bij elkaar gepropt. Dit komt vaak doordat een kamer niet goed is ingedeeld of de ruimte niet optimaal wordt benut. Hierbij spelen de kleur van de wanden, het plafond en de vloer een grote rol. Met de volgende handige trucjes kun je een ruimte veel groter laten lijken!

Contrast tussen licht en donker
Donkere muren laten een ruimte altijd knusser en kleiner ogen. Echter zijn er een aantal kleuren die de ruimte juist meer open maken. Denk hierbij aan groen, blauw en grijstinten. Het plafond moet hierbij lichter zijn dan de muren om hoogte te creëren. Tot slot kun je het beste kiezen voor een vloer die iets donkerder is dan de muren.

Welke vloer kies ik?
Het soort materiaal van de vloer dat je kiest heeft ook invloed op het ruimtegevoel van de kamer. Kies geen donkere houtsoorten maar kies voor hout dat een lichte gloed of afwerking heeft. Let hierbij ook op dat de vloer niet heel veel donkerder moet zijn dan de kleur die je kiest voor de muren.

Benut de vloer
Door zoveel mogelijk van het vloeroppervlak leeg te houden lijkt de kamer groter. Probeer daarnaast kasten te kiezen die tot het plafond reiken omdat de ruimte hierdoor ook hoger oogt.

Kies één vloer
Door te kiezen voor 1 vloer in alle ruimtes worden deze samen één geheel. Hierdoor lijkt een kleine kamer groter omdat hij aansluit bij een grote geheel.

Spiegeltje, spiegeltje..
Spiegels zijn de ideale oplossing om je kamer nog groter te laten lijken. Als je langwerpige spiegels over de lengte van de muur plaatst lijkt de kamer door de weerspiegeling van de vloer en de ruimte ineens een stuk groter.