πŸ“ž Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

In welke richting moet ik mijn vloer leggen?

Horizontaal, verticaal, diagonaal of in een siermotief. Meer smaken zijn er niet. Maar hoe bepaal je waar je voor gaat? De manier waarop je je vloer legt heeft namelijk een grote impact op de sfeer en de uitstraling in je woning. In dit artikel geven we met wat Rotterdamse nuchterheid onze kijk op de mogelijkheden aan de hand van wat algemene richtlijnen.

 

  1. Welke vloer kies je? Breed/lang?

Voordat je gaat nadenken over de manier waarop je jouw vloer gaat leggen, moet je eerst kijken naar de vloer die je wilt of gaat kopen. Dat is logisch hoor ik je denken, maar brede vloerdelen in een kleinere ruimtes geven bijvoorbeeld een verkleinend effect en dat wil je niet. En heb je al nagedacht of je de vloer wilt doorleggen in verschillende ruimtes? Hou hier eerst rekening mee bij het uitzoeken van een vloer.

  1. β€œLeg de vloer maar in de richting van het licht”

Je hebt vast wel eens gehoord dat je een vloer in de richting van het licht moet leggen. Dat is een oud trucje om de planken langer te laten lijken en je kamer ook. Het is dan ook een vaak gebruikte vuistregel maar hoeft niet altijd te werken. Want als er licht van meerdere punten komt, of je hebt een kamer zonder natuurlijk lichtinval dan kan je deze truc niet meer toepassen.

  1. Verbreed smalle ruimtes en verleng brede ruimtes

De vuistregel van de richting van het licht werkt dus niet altijd. Je kan daarom in sommige gevallen waarbij je een hele smalle maar lange kamer hebt, er ook voor kiezen om je vloer in de breedte te leggen. Dat maakt je smalle kamer een stuk breder. En andersom maakt het brede kamers een stuk langer. Niet alleen fijn als je er woont, maar ook als je je huis wilt verkopen. Lijkt je woning een stuk groter.

  1. Diagonaal leggen

Een andere mogelijkheid is om je vloer diagonaal te leggen. Dit zie je minder terugkomen omdat het precisiewerk is, het langer duurt en je meer snij-afval hebt. Maar, het is wel origineel en het zorgt voor een ruimtelijk gezicht aan alle kanten en heeft het voordeel dat het kamers mooi in elkaar laat doorlopen.

  1. Visgraat en Hongaarse punt

Vaak worden de motieven visgraat en de hongaarse punt door elkaar gehaald. Maar een visgraat en hongaarse punt zijn beide zeker anders. Bij een visgraat liggen de bovenste punten in elkaar vervlochten en bij de hongaarse punt liggen de bovenste punten tegen elkaar aan. Beide motieven hebben wel dezelfde eigenschap. Het is origineel en het straalt luxe uit. Om maximaal resultaat te behalen uit deze beide motieven raden wij aan om zowel visgraad als de hongaarse punt in de lengterichting te laten wijzen. Zo behaal je het beste optische effect.

 

Wij hebben het grootste assortiment aan vloeren in Zuid-Holland. Daarom kunnen wij je voorzien van laminaat, parket en pvc in allerlei soorten, kleuren en maten.

 

Want: Sfeer laat je niet aan het toeval over.