📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 1250,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Zo kies je jouw ondervloer!

Het kiezen van je ondervloer is minstens zo belangrijk als het kiezen van je vloer. Hij is dan misschien wel uit het zicht, maar een juiste ondervloer draagt bij aan een perfect eindresultaat. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Welke ondervloer kan bijvoorbeeld onder welk type vloer? Meer over dit onderwerp lees je hier!

 

Een solide basis

Onder de ondervloer bevindt zich de ondergrond, oftewel, de bouwvloer. Dit kan een houtachtige- of steenachtige bouwvloer zijn. Houten bouwvloeren zie je vooral terug bij oudere woningen. Tegenwoordig zie je voornamelijk steenachtige bouwvloeren met een afwerklaag van bijvoorbeeld zandcement. Bij beide vloeren is het belangrijk dat er weinig tot geen hoogteverschil in zit als je een vloer plaatst. Ook uitstekende elementen zoals schroeven en spijkers moeten zijn weggewerkt.

 

De voordelen van een ondervloer

Een ondervloer zorgt ervoor dat je laminaat, pvc, kurk- of parketvloer beschermd blijft tegen beschadigen die eventueel veroorzaakt kunnen worden door fouten in de bouwvloer. Maar er zijn nog veel meer voordelen te benoemen. Zo is een goede ondervloer in woningen met meerdere woonlagen of appartementen onmisbaar in verband met geluidsoverlast en werkt een ondervloer ook warmte-isolerend.

  • Geluidsreducerend: ideaal voor woningen met meerdere woonlagen of appartementen
  • Bescherm je vloer tegen een harde en niet egale ondergrond
  • Mooier en rechter eindresultaat, plus, het loopt een stuk lekkerder!
  • Minder snel kans op beschadigingen van onderaf door vocht, zand of ander stof
  • Beter voor het milie: werkt warmte-isolerend. Ook fijn tegen de koude voeten dus!

 

Welke ondervloer doet wat?

Verschillende woningen vragen ook om verschillende ondervloeren. Heb je geen onderburen, vloerverwarming en een super egale betonnen bouwvloer? Dan kun je kiezen voor basic een alufoam-ondervloer. Woon je in een appartementencomplex en is het snel gehorig? Dan raden wij Soundkiller-ondervloeren aan. Bij het gebruik van vloerverwarming  kun je weer kiezen voor Unifloor Heat Foil. De keuze voor een bepaalde ondervloer is dus erg persoonlijk.

  1. Alufoam ondervloer: de goedkopere ondervloer die geschikt voor op zowel een betonnen als houten ondergrond in een eengezinswoning. Alufoam zorgt voor geluids- en warmte-isolatie bij parket- en laminaatvloeren en beschermd tegen vocht uit de ondergrond. Ook worden oneffenheden geëgaliseerd en contactgeluid verminderd. Een voordeel van alufoam is dat het in verhouding met andere ondervloeren dunner is en je vloer minder hoog komt te liggen. 
  2. Silent+ ondervloer: deze rubberen ondervloer heeft een perfecte contact- en loopgeluidreductie en geïntegreerde aluminium dampwerende laag. Hierdoor is Silent+ uitermate geluidsreducerend en daarmee een zeer geschikte ondervloer voor zwevende vloeren. Werkt tevens warmte- en kou-isolerend en is gemakkelijk te snijden.
  3. Steico ondervloer 7mm: deze groene ondervloer platen (softboard) zijn geschikt voor onder andere laminaat, lamelparket en massieve planken. Deze platen zorgen voor de juiste tussenlaag tussen vloerdelen en ondergrond. Dit veerkrachtige natuurproduct is spanningsvrij, geluiddempend, egaliserend en isolerend. Deze platen zijn 7mm dik.
  4. Steico ondervloer 9mm: deze Steico Silent ondervloer platen zijn 9mm dik en geschikt als – 10dB ondervloer voor (klik)laminaat. Ze zorgen voor de juiste tussenlaag tussen vloerdelen en houten of betonnen ondergrond. Dit veerkrachtige natuurproduct is milieuvriendelijk, geluiddempend, egaliserend, spanningsvrij en isolerend.
  5. Unifloor Heat Foil: de beste ondervloer voor op een betonnen ondergrond met vloerverwarming en/of koeling in een appartement. Deze ondervloer wordt gebruikt in combinatie met laminaat, pvc, vinyl en parket en is slechts 1,2 mm dik. Dit zorgt voor een extreem lage warmteweerstand. Gering egaliserend vermogen en RM-waarde van 0,014.

 

Het is dus afhankelijk van de woonruimte, je persoonlijke wensen en het type vloer dat je op de ondervloer wilt plaatsen voor welke variant je uiteindelijk kiest. Hopelijk ben door dit artikel iets wijzer geworden en hebben wij je kunnen helpen met je keuze. Twijfel je nog steeds? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder met persoonlijk advies!