📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 1250,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Kurkparket kopen Barendrecht? Vanaf €21,55 per m2 bij Rubo Parket

Bij Rubo Parket, gevestigd in Rotterdam, kun je jouw nieuwe kurkparket kopen voor in Barendrecht. We verkopen hoge kwaliteit merken zoals Wicanders en bieden je een ruime variatie aan kurkparketten aan. Zo kun je kiezen uit verschillende dessins en kleuren kurkparket voor jouw woning of kantoor in Barendrecht. Voor ieder wat wils! Je kunt bij ons een kurkparket kopen, en wij verkopen ook houten vloeren, pvc vloeren en laminaatvloeren.

Kurkparket wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke structuren en eigentijdse kleuren. Dit in combinatie met de van nature aanwezige warmte- en geluidsisolerende eigenschappen maakt een kurkparket tot één van de meest plezierige vloerbedekkingen van dit moment. De uiterlijke kenmerken van een parketvloer, het comfort en gemak van een kurkparket dragen hier ook aan bij. 

De meeste kurkparket zijn in de fabriek al afgewerkt met een slijtvaste afwerking. Na het plaatsen van het kurkparket in Barendrecht is deze daardoor direct klaar voor gebruik. Door de hoge kwaliteit van de lak- en vinyl-afwerking is de vloer zeer onderhoudsvriendelijk. Om deze kwaliteit te onderstrepen krijg je bij huishoudelijk gebruik tenminste 15 jaar slijt garantie.

De zeer goede akoestische eigenschappen van kurk maakt kurkparket kopen in Barendrecht uitermate geschikt voor in appartementen of in ruimten waar loopgeluiden zoveel mogelijk moeten worden voorkomen.

De voor- en nadelen van kurkparket kopen in Barendrecht

Er zijn veel verschillende soorten vloerbekleding dat het niet gemakkelijk is om de knoop door te hakken. Kurkparket wordt minder vaak gekozen, maar biedt wel heel wat voordelen. We sommen ze graag voor je op en zetten ook de nadelen op een rijtje.

Een kurkparket kopen voor jouw woning of kantoor in Barendrecht is een duurzame keuze. Het is immers natuurlijk, biologisch afbreekbaar én makkelijk te recycleren. Kurk wordt gemaakt van de bast (schors) van de kurkeik. Deze boom groeit voornamelijk in het zuiden van Europa en noorden van Afrika. Om de kurk te oogsten – gemiddeld om de 9 à 10 jaar – hoeft de boom niet gekapt te worden. Een win-winsituatie, dus.

De voordelen van kurkparket kopen voor Barendrecht

 • Kurkparket is een natuurlijk product dat erg zacht en elastisch is. Het voelt comfortabeler aan dan een traditionele tegelvloer
 • Kurkparket is geschikt voor alle ruimtes, ook voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Kurkparket is immers waterbestendig
 • Kurkparket heeft een goede isolerende werking, zowel thermisch als op vlak van geluid. Dankzij een goede behandeling is kurkparket erg duurzaam
 • Kurkparket is vuilafstotend en antistatisch, hij stoot het stof af. Regelmatig stofzuigen en af en toe afnemen met een vochtige doek volstaat
 • Kurkparket voelt warm aan en is daardoor erg comfortabel als je blootvoets in de slaapkamer loopt
 • Allergisch voor huisstofmijt? Dan is kurkparket kopen met een vuilafstotende toplaag ideaal
 • Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met kurkparket: er is keuze zat op vlak van stijlen, kleuren, afmetingen, afwerkingen, structuren en dessins
 • Ben je een beetje handig? Dan kun je kurkparket ook zelf plaatsen
 • Er zijn verschillende manieren om kurkparket te leggen: verlijmd of als kliksysteem (zoals een laminaatvloer)

De prijs van kurkparket is afhankelijk van de dikte en het gewicht. Hoe dikker en zwaarder, hoe hoger de densiteit en hoe duurzamer de kurkvloer.

De nadelen van kurkparket kopen voor Barendrecht

 • Kurkparket is een licht materiaal waardoor zware objecten al snel een afdruk achter kunnen laten. Door de rekbaarheid herstelt dit meestal gelukkig wel vanzelf
 • Het grootste nadeel van een kurkvloer is dat het onbehandeld niet goed tegen UV-stralen kan. Zonder goede zonwering kun je na verloop van tijd verkleuringen krijgen. De kurkvloeren bij Rubo Parket zijn van het merk Wicanders. Dit merk beschermt haar vloeren tegen vuil en UV met de Easy Care UV-laklaag
 • In een keuken, woon- of badkamer is een beschermende toplaag een must. Bovendien moet je deze laag op regelmatige tijdstippen opnieuw aanbrengen
 • Het is mogelijk om kurkparket te combineren met vloerverwarming, maar het is niet ideaal door de thermisch isolerende werking van kurk.

Kurkparket kopen en onderhouden in Barendrecht

Een vloer trekt trekt veel vuil aan. Je loopt er dagelijks overheen, hebt misschien kinderen en huisdieren. And let’s be honest, iedereen laat nog wel eens iets vallen. Het hoort er allemaal bij. Meer dan genoeg reden dus om je kurkparket regelmatig schoon te maken. 

Heb je haast en wil je voor het zicht even snel een bezem over je kurkvloer halen? Geen enkel probleem. Wil je je kurkvloer echt goed schoonmaken? Dan raden wij aan de stofzuiger te pakken. In kurkvloeren zitten namelijk veel kleine gaatjes en naden, het vuil dat zich hier in nestelt kun je met een bezem niet goed weg krijgen. Voor een stofzuiger is dit geen probleem.

Kurkparket kopen Barendrecht: zeer onderhoudsvriendelijk!

De meeste kurkvloeren zijn in de fabriek al afgewerkt met een slijtvaste afwerking. Na het plaatsen van kurkparket is deze daardoor direct klaar voor gebruik. Door de hoge kwaliteit van de lak- en vinyl-afwerking is kurkparket zeer onderhoudsvriendelijk.

Kurkparket heeft een speciale eigenschap, kurk houdt namelijk stof vast. Dat betekent dus dat dit niet ‘wegwaait’. Minder ronddwarrelend stof dus.

Kurkparket dweilen doe je zo!

Dankzij de coatings en waterdichte eigenschap van kurkparket is het geen probleem om deze af en toe te dweilen. Toch raden we je aan om kurkparket niet te behandelen als een pvc- of laminaatvloer. Kurk heeft de eigenschap op te zwellen wanneer deze vocht opneemt, dus zorg er altijd voor dat je niet te vochtig dweilt.

Vermijd ook chemische schoonmaakmiddelen op dit natuurlijke materiaal en kies bij voorkeur altijd voor een reinigingsmiddel dat hier speciaal voor ontwikkeld is. Zo weet je zeker dat je schoonmaakproduct geen schade aanricht op je kurkparket

Schade aan je kurkparket: voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg goed voor je kurkvloer. Op iedere vloer wordt geleefd dus het is logisch dat er na verloop van tijd gebruikssporen op je vloer verschijnen. Met een aantal kleine aanpassingen en door hier goed op te letten blijft je kurkvloer nog langer mooi.

Door geregeld de vloer te vegen of stofzuigen, voorkom je al dat er zand of ander vuil op je vloer blijft liggen. Omdat zand en opgehoopt vuil de vloer schuurt, kan dit schade voorkomen. Zorg naast regelmatig schoonmaken ook voor goede droogloopmatten in de hal en draag geen stiletto’s in huis – al helemaal niet bij kurkvloeren! Het plaatsen van viltjes onder je meubels maakt ook verschil. Let bij een kurkvloer sowieso erg goed op bij het plaatsen van scherpe en zware onderwerpen op je vloer. In verhouding met andere vloeren is een kurkvloer relatief zacht.

Meer weten over kurkparket kopen voor in Barendrecht? Vraag het onze specialist!

Je hebt gelezen hoe je je kurkparket het beste kunt onderhouden, welk merk we hier bij Rubo Parket verkopen en wat de voor- en nadelen zijn van kurkparket voor in Barendrecht. Mocht je toch nog vragen hebben over dit type vloer, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.Wist je trouwens dat als je kurkparket aanschaft bij Rubo Parket, je daar tenminste 15 jaar slijt garantie op ontvangt bij huishoudelijk gebruik? Zo kun jij met een gerust hart jouw droom kurkparket kopen voor in Barendrecht.