📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Wicanders Wood Go & Stone Go Washed Tundra Oak

Hoe onderhoud je je kurkvloer?

We gaven jullie al tips over het onderhouden van een pvc-, laminaat- en parketvloer. Dit keer is de kurkvloer aan de beurt. Bij kurkvloeren denk je misschien al snel aan de ‘ouderwetse’ kurkvloer, maar ook kurkvloeren zijn tegenwoordig verkrijgbaar met mooie dessins en afwerkingen. Bijvoorbeeld de kurkvloeren van Wicanders, niets ouderwets meer aan dus!

Kurkvloeren staan bekend om hun natuurlijke structuren en eigentijdse kleuren. Dit in combinatie met de van nature aanwezige warmte- en geluidsisolerende eigenschappen maakt de kurkvloer tot één van de meest plezierige vloerbedekkingen. De uiterlijke kenmerken van een parketvloer en het comfort van een kurkvloer dragen hier ook aan bij.

Kurkparket: zeer onderhoudsvriendelijk!

De meeste kurkvloeren zijn in de fabriek al afgewerkt met een slijtvaste afwerking. Na het plaatsen van de vloer is deze daardoor direct klaar voor gebruik. Door de hoge kwaliteit van de lak- en vinyl-afwerking is de vloer zeer onderhoudsvriendelijk.

Kurk heeft een speciale eigenschap, kurk houdt namelijk stof vast. Dat betekend dus dat dit niet ‘wegwaait’. Minder ronddwarrelend stof dus! Dankzij de waterbestendige coating kunnen kurkvloeren ook gewoon gedweild worden – check dit wel altijd nog even van tevoren.

Hoe onderhoud je je kurkvloer?

Een vloer trekt trekt veel vuil aan. Je loopt er dagelijks overheen, hebt misschien kinderen en huisdieren. And let’s be honest, iedereen laat nog wel eens iets vallen.. Het hoort er allemaal bij. Meer dan genoeg reden dus om je (kurk)vloer regelmatig schoon te maken. 

Heb je haast en wil je voor het zicht even snel een bezem over je kurkvloer halen? Geen enkel probleem. Wil je je kurkvloer echt goed schoonmaken? Dan raden wij aan de stofzuiger te pakken. In kurkvloeren zitten namelijk veel kleine gaatjes en naden, het vuil dat zich hier in nestelt in met een bezem niet goed weg te krijgen. Voor een stofzuiger is dit geen probleem.

Het dweilen van een kurkvloer

Dankzij de coatings en waterdichte eigenschap van kurk is het geen probleem om af en toe je kurkvloer te dweilen. Toch raden we je aan om een kurkvloer niet te behandelen als een pvc- of laminaatvloer. Kurk heeft de eigenschap op te zwellen wanneer deze vocht opneemt, dus zorg er altijd voor dat je niet te vochtig dweilt.

Vermijd ook chemische schoonmaakmiddelen op dit natuurlijke materiaal en kies bij voorkeur altijd voor een reinigingsmiddel dat hier speciaal voor ontwikkeld is. Zo weet je zeker dat je schoonmaakproduct geen schade aanricht. 

Voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg goed voor je vloer. Op iedere vloer wordt geleefd dus het is logisch dat er na verloop van tijd gebruikssporen op je vloer verschijnen. Met een aantal kleine aanpassingen en door hier goed op te letten blijft je kurkvloer nog langer mooi.

Door geregeld de vloer te vegen of stofzuigen, voorkom je al dat er zand of ander vuil op je vloer blijft liggen. Omdat zand en opgehoopt vuil de vloer schuurt, kan dit schade voorkomen. Zorg naast regelmatig schoonmaken ook voor goede droogloopmatten in de hal, draag geen stiletto’s in huis – al helemaal niet bij kurkvloeren! Het plaatsen van viltjes onder je meubels maakt ook verschil. Let bij een kurkvloer sowieso erg goed op bij het plaatsen van scherpe en zware onderwerpen op je vloer. In verhouding met andere vloeren is een kurkvloer relatief zacht.

Persoonlijk advies

Je hebt gelezen hoe je je kurkvloer het beste kunt onderhouden. Koop je je kurkvloer bij Rubo Parket? Dan ontvang je bij huishoudelijk gebruik tenminste 15 jaar slijtgarantie!

Wil je graag extra advies of kom je er nog niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag verder! Zo ben je altijd welkom in onze showroom in Rotterdam en kun je altijd contact met ons opnemen.