📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Laminaat hergebruikt op de wand slaapkamer

Wat doe ik met mijn oude vloer?

Ga je je woning een makeover geven? Of ga je verhuizen en wil je de huidige vloer vervangen? Dan is het slim om alvast na te denken wat je met de oude vloer wilt gaan doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hem een tweede leven te geven of om hem naar de stort te brengen. Ben je erg creatief? Dan kun je er zelfs een D.I.Y. project van maken. Wij lichten enkele opties voor je uit!

Welke vloeren zijn geschikt voor hergebruik?

Laten we eerst bepalen of de vloer hergebruikt kán worden. Namelijk alleen ‘zwevende’ vloeren kunnen worden hergebruikt. Zwevende vloeren zijn vloeren die los liggen van de bouwvloer, hiertussen ligt een ondervloer. Bijvoorbeeld laminaat en parket! Ligt een vloer verlijmd met de bouwvloer? Dan gaat deze vaak kapot wanneer je deze eruit wilt halen.

Hergebruiken, verkopen of op laten halen?

Nu je weet of je de vloer wel of niet kunt hergebruiken kun je gaan bepalen wat je er mee wilt gaan doen. Ben je dol op je huidige vloer en ga je verhuizen? Waarom zou je deze dan niet meenemen. Mocht de vloer nog verkrijgbaar zijn kun je altijd nog een pak bijbestellen en nieuwe plinten scoren.

Liever verkopen? Als de vloer er nog goed uitziet dan is dit een goede oplossing. Het scheelt een hoop afval, iemand anders is er erg blij mee en zo verdien je er nog iets aan. Nog een groot voordeel is dat het is ook nog eens goed voor het milieu!

Is de vloer net niet mooi genoeg meer om te verkopen en wil je er het liefst zo min mogelijk omkijken naar hebben? Dan kun je je vloer natuurlijk ook gratis op laten halen. Hiervoor kun je op verschillende platformen advertenties plaatsen. Denk aan Marktplaats, verschillende ‘weggeef hoeken’ op Facebook of via de plaatselijke kringloop.

Creatief met je oude vloer!

Bij het gebruiken van een vloer denk je misschien niet snel aan vloerdelen aan de muur. Toch zie je dit meer dan je denkt! Niet alleen aan de wand zie je vloerdelen voorbij komen, maar je ziet het in veel meer D.I.Y. projecten voorbijkomen. Zo maken ook veel mensen een kast van oude vloerdelen, vooral met houten vloerdelen kan dit erg mooi uitpakken.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar iemand die je advies kan geven over je (toekomstige) vloer? Dan helpen wij je graag verder! Zo ben je altijd welkom in onze showroom in Rotterdam en kun je altijd contact met ons opnemen.