📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

vloeren-keuzehulp-rubo-parket

Vloeren keuzehulp

Heb je een nieuwe woning gekocht? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Het kiezen van een nieuwe vloer is erg bepalend voor je woning en daarom niet altijd even gemakkelijk. Speciaal hiervoor hebben wij voor jullie deze vloeren keuzehulp geschreven. Want waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het uitkiezen van een nieuwe vloer?

 

Bepalende factoren

Het belangrijkste bij het kiezen van een vloer is natuurlijk; wat vind je mooi? Naast een groot stuk persoonlijke smaak, moet een vloer natuurlijk ook praktisch zijn en binnen je budget passen. Op basis hiervan kun je verder gaan kijken. Stel jezelf de volgende vragen bij het kiezen van een vloer: 

  • Wat vind je mooi en welke sfeer wil je dat de vloer uitstraalt?

Hou je van een Scandinavische, minimalistische uitstraling? Of heb je liever een industriële look? Bij ieder interieur past weer een ander type vloer. Voor de sfeer is zeker ook de kleur van de vloer erg belangrijk. Hoe lichter de vloer, hoe ruimer de kamer vaak lijkt. Terwijl een donkerdere vloer weer meer warmte uitstraalt. Vergeet hierbij ook de legmethoden niet.

  • Het budget

Afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt, kun je ook je beslissing nemen. Vind je een houten vloer prachtig? Maar heb je een grote oppervlakte die je moet leggen en beperkt budget? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor een houtlook laminaat te gaan.

  • In welke ruimte komt de vloer? 

Komt de vloer in de woonkamer te liggen, de badkamer of is het voor in een restaurant? Iedere woonruimte wordt anders gebruikt. Zo gebruik je in een badkamer een waterbestendige vloer en in een restaurant liever een slijtvaste vloer. Bewoners van bovenwoningen en appartementencomplexen letten weer extra op of de vloer geluidsreducerend is.

  • Specifieke kenmerken

De keuze wordt voornamelijk gemaakt op basis van voorgaande punten. Toch zijn er nog andere punten waar je rekening mee zou kunnen houden. Niet alle vloeren zijn even geschikt voor vloerverwarming en mocht je huisdieren hebben, dan is het belangrijk dat je vloer niet gevoelig is voor krassen. Ook zijn sommige vloeren makkelijker in het onderhoud dan andere.

  • Het materiaal

Na jezelf al deze vragen te hebben gesteld en goed te hebben gekeken naar jouw persoonlijke wensen en de woonruimte, kun je gaan kijken naar welk materiaal je kiest. Kies je voor een laminaat-, pvc-, parket– of kurkvloer

 

Persoonlijk advies

Hopelijk ben je na het lezen van deze keuzehulp een stukje dichterbij jouw vloerkeuze. Mocht je er nog steeds niet helemaal uitkomen, dan geven wij je ook graag persoonlijk advies. Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Dit kan zowel via de mail als telefonisch. Wij helpen je graag verder!