πŸ“ž Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Wat is het verschil tussen laminaat en parket?

We weten allemaal dat er verschillende mogelijkheden zijn als je op zoek bent naar een houten vloer voor in huis. De twee meest bekende soorten zijn laminaat en parket. Maar was is nou precies het verschil en welke moet je kiezen? We helpen dit probleem de wereld uit door het je een keer Γ©cht uit te leggen.

Waar bestaat het uit?

Meerdere lagen

Laminaat bestaat uit 4 verschillende lagen waarvan de decoratieve laag de typerende uitstraling geeft aan je vloer. De decoratieve laag bestaat namelijk uit gelamineerd papier. Daar bovenop wordt een bovenlaag geplaatst die de andere lagen beschermd en zorgt voor het behoud van het laminaat.

Edel hout

Daarentegen is de basis van parket edel hout. Hierbij kunnen we nog onderscheid maken tussen Meerlagig parket en Massief parket.

Meerlagig parket bestaat uit verschillende lagen hout die dwars over elkaar heen opgebouwd zijn. Dit zorgt voor stabiliteit. De bovenste laag is een dikke laag eiken- of beukenhout, ook wel edel hout genoemd. Dit wordt de slijtlaag genoemd en deze laag kan een aantal keer opgeschuurd worden wanneer er slijtage optreedt.

Massief parket bestaat voor een groter gedeelte uit edel hout. Omdat hout levend materiaal is zul je bij massief parket vaker te maken krijgen met uitzetting en inkrimpen van de vloer bij temperatuurschommelingen. Massief parket is door de grotere hoeveelheid edel hout minder ecologisch dan meerlagig parket.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collectie? Bekijk dan onze laminaat en parket collectie.