📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Welke kleurtinten passen het best in jouw interieur?

Bij het kiezen van een vloer heb je een eindeloze keuze aan kleurtinten. Van licht tot donker en van bruin- tot grijstinten, het kan tegenwoordig allemaal! Iedere tint geeft weer een ander effect aan de ruimte. Daarom is het belangrijk om dit mee te nemen in je overweging. Houd hierbij altijd het totaalplaatje in gedachten.

Kiezen op basis van de ruimte

De kleurtint van je vloer zal een groot effect hebben op de ruimte. Het geeft de ruimte een bepaald gevoel en kan deze groter of juist kleiner laten lijken. Is de ruimte groot en wil je deze juist iets kleiner en gezelliger laten lijken? Kies dan bijvoorbeeld voor een vloer met een warmere en donkerdere tint. Zo voelen deze knusser aan.
Wil je de ruimte juist groter laten lijken? Kies dan juist voor natuurlijke tinten zoals beige of licht eik. Deze tinten brengen licht en ruimte in de kamer. Een patroon in de vloer kan dit gevoel verder versterken. Is de ruimte extreem klein? Combineer je lichte vloer dan ook met lichte wanden en plafonds.

Sfeer bepalen met kleurtinten

Hiervoor hebben we het eigenlijk al kort benoemd: met warme tinten creëer je een gezellige en knusse sfeer. Een vloer heeft dus een grote impact op je interieur. Je kunt er vele kanten mee op, maar welke sluit het beste aan bij jouw wensen?

Met lichte kleuren geef je de ruimte een vrolijke uitstraling. Geeltinten in deze lichten vloeren geven een vrolijk en opgewekt effect, terwijl de witte en beige tinten zorgen voor zuiverheid en openheid. Door te kiezen voor koelere tinten (grijstinten) kun je je interieur vredig en tijdloos houden.

Durf jij te kiezen voor een overheersende kleur? Dan geeft een donkerbruine vloer een heel natuurlijk en rustiek gevoel en kun je met een zwarte vloer klasse en luxe uitstralen. Wil je een industriële look? Kies dan voor donkergrijs.

Het totaalplaatje

Het is het belangrijk dat de vloer mooi aansluit op de rest van je interieur. Wil je graag een licht interieur met een Scandinavische uitstraling? Dan kies je vaak ook voor een lichte, minimalistische vloer. Ga jij voor een industriële inrichting met veel donkere tinten en stalen elementen? Dan past een donkergrijze pvc-vloer daar weer perfect bij.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en kom je er niet helemaal uit? Wij geven je graag persoonlijk en passend advies! Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Dit kan zowel via de mail als telefonisch.