📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Zo onderhoud je je laminaatvloer

Je komt thuis en ploft neer op de bank na een lange dag op het werk. Plotseling zie je iets in je ooghoek. Een grote zwarte streep op je nieuwe laminaat! Hoe krijg je die streep er ooit nog uit?

In elk huis waar geleefd wordt zal de vloer slijtage oplopen of vies worden maar je wilt dit natuurlijk altijd voorkomen. Daarom volgen hier verschillende handige tips om vlekken op je laminaat te voorkomen of verwijderen.

Hoe maak je jouw vloer goed schoon?

  • Gebruik nooit te veel water.
  • Gebruik geen vloeibaar schuurmiddel, was of zachte zeep. Deze middelen kunnen namelijk de toplaag beschadigen.
  • Bij het stofzuigen kun je het beste een borstelmond voor parket gebruiken.
  • Bij vastzittend vuil op de vloer kun je een beetje laminaatreiniger aan het water toevoegen en de vloer lichtvochtig afnemen.

Vaak komen er in je huis regelmatig mensen over de vloer. Tijdens verjaardagen of feestjes zal het dan ook weleens voorkomen dat er een glas drinken of vettigheid op de vloer wordt gemorst. Ook kunnen schoenen hardnekkige zwarte strepen achterlaten op je vloer.

Wat je kunt doen tegen hardnekkige vlekken

  • Zwarte strepen op je laminaat worden vaak veroorzaakt door schoenzolen. Deze strepen kun je gemakkelijk verwijderen met een microvezeldoek of met een gummetje weggommen.
  • Gemorst drinken zoals wijn of sinaasappelsap kun je het beste eerst deppen met keukenpapier en vervolgens verwijderen met warm water en een beetje laminaatreiniger. Hetzelfde geld voor chocolade- of vetvlekken.
  • Kaarsvet en kauwgom kun je gemakkelijk verwijderen door het eerst hard te laten worden en vervolgens voorzichtig van de vloer te krabben.
  • Nagellak kun je het beste laten opdrogen en van de vloer krabben, gebruik nooit nagellakremover! Dit beschadigd namelijk de laklaag van je vloer!
  • Nadat je een vlek hebt behandeld kun je de vloer het beste afnemen met een vochtige doek.

Zo kan je jouw vloer gemakkelijk onderhouden

Het dagelijkse onderhoud van de vloer is gelukkig heel eenvoudig. Je hoeft de vloer alleen maar te stofzuigen of af te nemen met een zwabber speciaal bedoeld voor het onderhouden van een laminaatvloer.

Je kunt je vloer het beste om de twee weken schoon maken met een natte dweil. De dweil moet goed uitgewrongen zijn omdat de vloer niet verzadigd mag raken met water. Hierbij kun je gebruik maken van een schoonmaakmiddel speciaal bedoeld voor laminaatvloeren. Het is belangrijk dat de vloer gelijkmatig bevochtigd wordt.

Met deze tips kun je nog vele jaren genieten van je laminaatvloer en hoef je niet meer te schrikken van vlekken. Zijn er toch vlekken die je er niet uit krijgt? Bel dan even naar de winkel (010 466 78 79). We kunnen je in veel gevallen van advies voorzien.