📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Moso bamboe vloer

Bamboe vloeren: duurzaam en bijzonder mooi

Het is een vloersoort die steeds populairder wordt: de bamboe vloer! Bamboe vloeren zijn erg geliefd om hun duurzaamheid, stevige materiaal en natuurlijke uitstraling. Deze milieuvriendelijke vloeren zijn een goed alternatief voor een houten vloer. Waarom deze vloeren duurzaam zijn en wat de voor- en nadelen zijn, gaan we je nu uitleggen.

Bamboe: een milieubewuste keuze!

Je leest overal dat bamboe een duurzame keuze is, maar waarom eigenlijk? Wat is precies het verschil tussen een bamboe vloer en een normale houten vloer? Wij leggen het je uit!

Bamboe is geen boom maar een gras en groeit in verhouding met bomen ongelofelijk snel. De snelst groeiende bamboe-grassen hebben groeisnelheden van wel bijna een meter per dag. Ter vergelijking: dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Na het kappen groeit deze plant dan ook erg snel terug, waardoor grote bossenkap niet nodig is. Vrijwel alles van de plant kan worden gebruikt en levert weinig afval op – los van het feit dat bamboe natuurlijk biologisch afbreekbaar is!

Wat bamboe nog iets duurzamer maakt is dat de bamboe plant zelf een anti-bacteriele stof aanmaakt. Hierdoor hoeft deze plant niet behandeld te worden met bestrijdingsmiddelen – wat dus ook niet in ons milieu terechtkomt. Omdat bij het kappen van bamboe de wortels in de grond blijven zitten, zorgt dit er ook nog eens voor dat het land beschermd wordt tegen erosie. 

De voor- en nadelen van een bamboe vloer

Naast dat stukje duurzaamheid zijn er nog meer voordelen aan het hebben van een bamboe vloer. Zo gaat een bamboe vloer zeer lang mee, is het beschikbaar in verschillende tinten en is het goed te combineren met vloerverwarming. Nu zul je vast denken, zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Jawel, overal zitten natuurlijk zo zijn voor- en nadelen aan. Een bamboe vloer is namelijk wel iets prijziger in verhouding met andere vloeren.

  • Duurzaam en milieubewust
  • Verkrijgbaar in verschillende tinten: voor ieder wat wils
  • Lange levensduur (met wat onderhoud)
  • Af te werken naar keuze: licht, donker, mat of glans
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • In verhouding duurder dan veel andere vloeren

Bamboe vloeren assortiment

Een vloer bepaald voor een heel groot gedeelte de sfeer in je interieur. Bij de keuze van je vloer spelen meerdere factoren een rol. Denk hierbij aan de uitstraling, de kleur en de specifiekere eigenschappen: geschikt voor vloerverwarming etcetera. 

Hier bij Rubo Parket vindt je een breed assortiment aan bamboe vloeren. Met een breed assortiment van grote en kleine planken, met en zonder kliksysteem, is er een bamboe vloer voor ieder huis. Een bamboe vloer is gemaakt om een leven lang mee te gaan, daarom krijg je op de bamboe vloeren van Moso 30 jaar garantie. Meer weten over de topkwaliteit MOSO bamboe vloeren? Bekijk hier ons bamboe vloeren-assortiment!

Persoonlijk advies

Hopelijk ben je na het lezen van deze keuzehulp een stukje dichterbij jouw vloerkeuze. Mocht je er nog steeds niet helemaal uitkomen, dan geven wij je ook graag persoonlijk advies. Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Dit kan zowel via de mail als telefonisch. Wij helpen je graag verder!