📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Met deze vloeren creëer je Scandinavisch design in jouw huis

Het is geen wonder dat Scandinavisch design op dit moment erg populair is. Door de lichte kleuren, gebruik van hout en planten straalt je kamer gelijk rust en sfeer uit.

Wil je zelf ook zo’n prettige woonomgeving creëren? Wij hebben de kenmerken van deze stijl op een rijtje gezet voor je. Dan kun je snel aan de slag!

Hout, hout en nog eens hout

Bij een Scandinavisch interieur hoort natuurlijk hout. Hierbij wordt hout vaak ook gebruikt op de muren, plafond, meubelen en zelfs de keuken! De vloer is hierbij vaak gemaakt van lichte houtsoorten zoals eiken- en essenhout. Je kunt er ook voor kiezen om houten op de wanden te bevestigen en dit wit te verven.

Lichte kleuren

De winters in Scandinavië zijn lang waardoor de kamers in huis snel donker worden. Daarom wordt de kleur wit in vrijwel elke ruimte gebruikt om het licht in de kamers optimaal te benutten. Daarnaast kun je pastelaccenten toevoegen met roze, mintgroen of licht grijs. Zo creëer je een frisse en lichte omgeving.

Opgeruimd staat netjes

Omdat de huizen in Scandinavië kenmerkend zijn door hun kleine oppervlak wil je dat elke ruimte er netjes uit ziet. Er staan daarom ook weinig meubelen en aan de muren hangen simpele accessoires of wanddecoraties.

De vloer is het middelpunt

Hout is een belangrijk kenmerk. Daarom zie je nooit tapijt of grote kleden. Er liggen vaak wel kleine kleden op de vloer die contrasteren met de robuuste houtenvloer.

Hierbij wordt de vloer gezien als een typerend kenmerk dat bijdraagt aan de eenvoud en de sfeer van de ruimte.

Breng de natuur naar binnen

Om de lichte eenvoudige kamers wat op te fleuren worden er veel planten in het interieur gebruikt. De planten vallen extra op door de lichte kleuren en zorgen echt voor sfeer.

Dit zijn onze meest verkochte vloeren in de categorie ‘Scandinavisch’:

Quick Step Laminaat Classis Hydroseal Reclaimed Patina Eik Wit

Quick Step Laminaat Classis Hydroseal Havanna Eik Natuur

Boen Parket Eik Andante wit

Boek Parket Eik Horizon Animoso