📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Wat is het verschil tussen laminaat en pvc?

Op het eerste gezicht lijken deze twee vloeren best veel op elkaar. Zo hebben beide vloeren het voordeel dat ze verkrijgbaar zijn met verschillende dessins en kun je met zowel laminaat- als pvc-vloeren een hout of betonlook creëren. Ook zijn beide vloeren makkelijk in onderhoud, zijn er klik-varianten van verkrijgbaar en zijn ze goed te combineren met vloerverwarming. Maar wat is nu precies het verschil tussen laminaat en pvc?

Ondanks de overeenkomsten zijn er toch grote verschillen. Deze verschillen zitten hem voornamelijk in het materiaal en de legwijze. Daarom is het belangrijk je goed in te lezen mocht je nog twijfelen tussen de twee. Hieronder leggen wij het voor je uit!

 

Het materiaal

Als je zoekt naar een (relatief goedkope) vloer met de uiterlijke kenmerken van een houten of betonnen vloer, dan kom je al snel terecht bij laminaat en pvc. Een van de grootste verschillen tussen pvc en laminaat is het materiaal. Zo is laminaat gemaakt van meerdere lagen. Dit zijn er vaak vier: een onderlaag, een samengeperste en watervaste HDF laag, een decoratieve laag en een versterkte toplaag.

Een pvc (polyvinylchloride) vloer is niet gemaakt van samengeperste houtvezels maar van kunststof. Omdat een laminaatvloer uit meerdere lagen bestaat en een pvc vloer niet, is een pvc vloer slechts enkele millimeters dik. Dit heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Weeg deze goed tegen elkaar af.

 

De legwijze

Een ander materiaal vraagt ook om een andere legwijze. Omdat pvc aanzienlijk dunner is dan laminaat, is het voor pvc extra belangrijk dat de ondergrond goed geëgaliseerd is. Mocht dit niet het geval zijn dan zie je dat al snel zitten en heb je ook eerder kans op beschadigingen. Lees hier meer over hoe je beschadigingen aan je vloer kunt voorkomen.

Nog een groot verschil is dat een pvc vloer ook gelijmd gelegd kan worden. Laminaat kan alleen ‘zwevend’ gelegd worden – dus niet verlijmd aan de ondergrond. Van beide soorten vloeren is er een klikversie beschikbaar.

 

Liever zelf het verschil zien?

Wil je liever het verschil zelf komen bekijken? Dat kan! Je bent altijd van harte welkom in onze showroom in Rotterdam. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, dan kun je ook altijd via de mail of telefoon contact met ons opnemen voor eventuele vragen. Wij helpen je graag verder!