📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

Zo onderhoud je je pvc-vloer

Pvc-vloeren staan er om bekend dat ze erg makkelijk zijn in onderhoud. Ze hebben een hoge slijtvastheid en het is geen probleem als je er per ongeluk een glas water overheen laat vallen. Maar hoe kun je je pvc-vloer het beste onderhouden? Je leest het hier!

Meer weten over pvc-vloeren? Lees dan hier over de voor- en nadelen van een pvc-vloer.

Voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg goed voor je vloer. Op iedere vloer wordt geleefd dus het is logisch dat er na verloop van tijd gebruikssporen op je vloer verschijnen. Met een aantal kleine aanpassingen en door hier goed op te letten blijft je pvc-vloer nog langer mooi.

Door geregeld de vloer te vegen of stofzuigen, voorkom je al dat er zand of ander vuil op je vloer blijft liggen. Omdat zand en opgehoopt vuil de vloer schuurt, kan dit schade voorkomen. Zorg naast regelmatig schoonmaken ook voor goede droogloopmatten in de hal, draag geen stiletto’s in huis en zorg dat er viltjes onder je meubels zitten.

Je pvc-vloer reinigen

Wanneer je een pvc-vloer aanschaft zit er een speciale PU-beschermlaag op. Deze afwerking geeft een bijna krasvast oppervlak en zorgt ervoor dat je niet ieder jaar je vloer hoeft te voorzien van een nieuwe afwerklaag.

Omdat sommige schoonmaakproducten stoffen bevatten die deze laag aan kunnen tasten is het belangrijk dat je kiest voor een reinigingsproduct dat speciaal geschikt is voor pvc-vloeren. Heb je een speciale pvc-reiniger in huis? Kijk dan ook goed naar de dosering van het schoonmaakmiddel.

Hardnekkig vuil en vlekken wegpoetsen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren: hardnekkige vlekken op je pvc-vloer. Let ook hierbij goed op welke middelen je hiervoor gebruikt. Zo zijn vettige reinigingsproducten zoals was / zachte zeep of schuurmiddelen uit den boze. Deze laten een vette laag achter wat uiteindelijk zorgt voor meer vuil en strepen op de vloer. Schuurmiddelen veroorzaken blijvende schade omdat het de beschermlaag aantast. 

Hoe dan wel?

Gebruik lauwwarm water en zorg dat de doek niet te nat is. Hiervoor kun je een speciale pvc-reiniger gebruiken. Krijg je ook hiermee de vlekken niet weg? Probeer dan een heel klein beetje spiritus, aceton of wasbenzine. Gebruik hiervan niet te veel en maak deze plek daarna nog eens schoon met een vochtige doek en eventueel weer de pvc-reiniger. 

Persoonlijk advies

Je hebt gelezen hoe je je vloer het beste mooi kunt houden, hoe en wanneer je deze een onderhoudsbeurt kunt geven en welke soorten afwerkingen er zijn. Kom je er nog niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag verder! Zo ben je altijd welkom in onze showroom in Rotterdam en kun je altijd contact met ons opnemen.