📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

parketvloer reinigen

Parketvloer reinigen? Zo doe je het!

Parketvloeren zijn een prachtige en elegante keuze voor elk huis. Ze stralen een bepaalde warmte en klassieke schoonheid uit die moeilijk te evenaren is. Echter, zoals bij elke houten vloer, vereist een parketvloer een speciale zorg om zijn uiterlijk en duurzaamheid te behouden. In deze blogpost delen we enkele essentiële tips en technieken voor het effectief reinigen en onderhouden van je parketvloer.

 

Weet eerst wat voor parketvloer je hebt

Elk type parketvloer heeft zijn eigen unieke set van reinigingsbehoeften. Het is cruciaal om te weten welk type afwerking je parket heeft – is het gelakt, geolied, of misschien onbehandeld? De afwerking van je vloer zal bepalen welke reinigingsproducten en -technieken het meest geschikt zijn.

 

Begrijp de afwerking

  • Gelakte vloeren: Deze hebben een beschermende toplaag die hen enige weerstand biedt tegen water en vuil.
  • Geoliede vloeren: Deze hebben een natuurlijker uiterlijk maar zijn gevoeliger voor vlekken en vereisen een zachtere aanpak.
  • Onbehandelde vloeren: Deze zijn het meest gevoelig en vereisen gespecialiseerde zorg om te voorkomen dat ze worden beschadigd.

Dagelijkse reiniging: stofzuigen en vegen

Het dagelijks onderhouden van je parketvloer kan helpen om ophoping van vuil en gruis te voorkomen, wat kan leiden tot krassen en slijtage over tijd.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Gebruik een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstelkop om vuil en stof te verwijderen zonder de vloer te krassen.

 

Diepe reiniging: wees voorzichtig met water

Zoals eerder besproken in onze blog over het dweilen van parketvloeren, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met water bij het diep reinigen van je parketvloer.

Gebruik een licht vochtige dweil

Een licht vochtige dweil en een zachte, pH-neutrale reiniger kunnen helpen om vuil en vlekken te verwijderen zonder het hout te beschadigen.

Periodieke onderhoudsbeurten: behoud de beschermende afwerking

Na verloop van tijd kan de afwerking van je parketvloer beginnen te slijten. Het opnieuw aanbrengen van een beschermende laag kan helpen om de vloer er nieuw uit te laten zien en extra bescherming te bieden tegen schade.

 

Meer leren over het onderhouden, leggen of renoveren van parketvloeren?

Lees dan ook:

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op!