📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 1250,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

PVC vloer in Rhoon kopen? Vanaf €28,01 per m2

Bij Rubo Parket, gevestigd in Rotterdam, kun je terecht om jouw nieuwe pvc vloer te kopen. We verkopen hoge kwaliteit merken zoals Floorlife en bieden je een ruime variatie aan pvc vloeren aan in Rhoon. Zo kun je kiezen uit verschillende kleurtinten pvc vloeren en zelfs verschillende soorten dessins. De keuze in pvc vloeren is reuze! Naast pvc vloeren verkopen wij ook houten vloeren, kurk parket en laminaatvloeren in Rhoon. 

Ben jij je nog aan het inlezen over verschillende type vloeren en wil je meer weten over een pvc vloer kopen in Rhoon? Lees dan deze pagina goed door want wij leggen je graag alles uit. Wat is een pvc vloer precies? Waar je op moet letten bij het leggen en gebruiken van een pvc vloer en moet je rekening houden met een ondervloer? Wij vertellen het!

PVC vloer in Rhoon kopen: Onderhoudsvriendelijk en slijtvast

Pvc is een vloertype dat in een zeer korte tijd erg populair is geworden. Dit komt mede omdat er veel keuze is en deze vloer erg onderhoudsvriendelijk is. Ze hebben een hoge slijtvastheid en het is geen probleem als deze per ongeluk nat wordt. Maar wat is een pvc vloer eigenlijk? En uit welk materiaal wordt een pvc vloer gemaakt?

Pvc staat voor polyvinylchloride en bestaat uit verschillende lagen. De basis is een super stabiele pvc laag, welke is verstevigd met glasvezel vlies. Daar overheen bevindt zich een filmlaag met het dessin van de vloer en een toplaag van sterk en transparant pvc. Als laatst is daar nog een matte PU-beschermlaag overheen geplaatst. Een pvc vloer voor jouw huis of kantoor in Rhoon kopen is dus onderhoudsvriendelijk en slijtvast.

Als je eenmaal een pvc vloer hebt uitgekozen voor in Rhoon op functionaliteit, wil je vervolgens kijken naar de uitstraling. Gelukkig is de uitstraling van een pvc vloer al lang niet meer nep en ze zijn soms zelfs moeilijk te onderscheiden van een echte houten of betonnen vloer. 

Dit door zijn slijtvaste kenmerken. Rubo Parket geeft je daarin eerlijk advies. Om altijd een goede kwaliteit te kunnen waarborgen verkoopt Rubo Parket uitsluitend de betere merken waaronder Floorlife. Zo kun jij jouw droom pvc vloer in Rhoon kopen

PVC vloer in Rhoon kopen: dun, dunner, dunst

Het is een van de dunste vloeren die er beschikbaar zijn: pvc! Een pvc vloer is namelijk maar maximaal 5 mm dik. Door deze eigenschap is een pvc vloer perfect te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat de warmteweerstand van pvc erg laag is – ondanks dat het materiaal wel erg isolerend werkt. De dikte van pvc kan variëren tussen de 2 en 5 mm en dit verschil zit hem in de toplaag en of de vloer wel of geen kliksysteem heeft. Zo is de dryback variant vaak rond de 2,5 mm dik en click pvc zo’n 5 mm dik. Een nadeel van deze dunnere vloersoort is dat je er goed voor moet zorgen dat de onderlaag egaal is, anders zie je dit er doorheen en heb je sneller kans op schade aan je vloer. Een pvc vloer in Rhoon kopen en gebruiken in combinatie met vloerverwarming kan dus!

De voor- en nadelen van PVC vloer kopen

Vind je het fijn om snel en overzichtelijk de voor- en nadelen van een pvc vloer kopen op een rijtje te hebben? Zoek dan niet verder, wij hebben alles namelijk heel overzichtelijk voor je samengevat! Zo kan jij de voor- en nadelen vergelijken voordat je een pvc vloer in Rhoon koopt. 

De voordelen van een PVC vloer kopen:

  1. Groot aanbod in pvc: beschikbaar in vele kleuren en dessins
  2. De minimale dikte maakt pvc ideaal voor vloerverwarming
  3. Pvc kan zowel verlijmd als zwevend worden gelegd
  4. Pvc vloeren zijn eenvoudig in onderhoud: waterdicht en hoge slijtvastheid
  5. Pvc is beschikbaar met verschillende dessins en structuren
  6. Pvc werkt geluiddempend
  7. Voor het leggen van pvc heb je geen plakplinten nodig

De nadelen van een PVC vloer kopen:

  1. Voor het gebruik van pvc dient de ondervloer egaal te zijn
  2. Pvc is minder voordelig dan bijvoorbeeld laminaat
  3. Pvc is gevoelig voor rubber

Zo onderhoud je het beste je PVC vloer in Rhoon

Pvc vloeren staan er om bekend dat ze erg makkelijk zijn in onderhoud. Ze hebben een hoge slijtvastheid en het is geen probleem als je er per ongeluk een glas water overheen laat vallen. Maar waar kun je nog meer op letten bij het onderhouden van je pvc vloer? Je leest het hier!

Voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg goed voor je pvc vloer. Op iedere vloer wordt geleefd, dus het is logisch dat er na verloop van tijd gebruikssporen op je vloer verschijnen. Met een aantal kleine aanpassingen, en door hier goed op te letten blijft je pvc vloer nog langer mooi in je woning of kantoor in Rhoon.

Door geregeld de vloer te vegen of stofzuigen, voorkom je al dat er zand of ander vuil op je pvc vloer blijft liggen. Omdat zand en opgehoopt vuil de vloer schuurt, kan het goed onderhouden van je pvc vloer schade voorkomen. Zorg naast regelmatig schoonmaken ook voor goede droogloopmatten in de hal, draag geen stiletto’s in huis en zorg dat er viltjes onder je meubels zitten.

Je PVC vloer reinigen

Wanneer je een pvc vloer aanschaft zit er een speciale PU-beschermlaag op. Deze afwerking geeft een bijna krasvast oppervlak en zorgt ervoor dat je niet ieder jaar je vloer hoeft te voorzien van een nieuwe afwerklaag.

Omdat sommige schoonmaakproducten stoffen bevatten die deze laag aan kunnen tasten is het belangrijk dat je kiest voor een reinigingsproduct dat speciaal geschikt is voor pvc vloeren. Heb je een speciale pvc reiniger in huis? Kijk dan ook goed naar de dosering van het schoonmaakmiddel.

Hardnekkig vuil en vlekken van je PVC vloer poetsen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren: hardnekkige vlekken op je pvc vloer. Let ook hierbij goed op welke middelen je hiervoor gebruikt. Zo zijn vettige reinigingsproducten zoals was / zachte zeep of schuurmiddelen uit den boze. Deze laten een vette laag achter wat uiteindelijk zorgt voor meer vuil en strepen op de vloer. Schuurmiddelen veroorzaken blijvende schade omdat het de beschermlaag aantast. Een pvc vloer in Rhoon kopen brengt dus net als met laminaat wat reinigingstips met zich mee. 

Hoe reinig je dan wel goed je PVC?

Gebruik lauwwarm water en zorg dat de doek niet te nat is. Hiervoor kun je een speciale pvc reiniger gebruiken. Krijg je ook hiermee de vlekken niet weg? Probeer dan een heel klein beetje spiritus, aceton of wasbenzine. Gebruik hiervan niet te veel en maak deze plek daarna nog eens schoon met een vochtige doek en eventueel weer de pvc reiniger.

Met deze schoonmaaktips kun je nog vele jaren genieten van je pvc vloer in Rhoon en hoef je niet meer te schrikken van vlekken. Zijn er toch vlekken of beschadigingen waar je graag advies over wilt? Bel dan even naar Rubo Parket (010 466 78 79). We kunnen je in veel gevallen van advies voorzien.

Wat is het verschil tussen een PVC vloer en laminaat?

Op het eerste gezicht lijken deze twee vloeren best veel op elkaar. Zo hebben beide vloeren het voordeel dat ze verkrijgbaar zijn met verschillende dessins en kun je met zowel laminaat- als pvc vloeren een hout of betonlook creëren. Ook zijn beide vloeren makkelijk in onderhoud, zijn er klik-varianten van verkrijgbaar, en zijn ze goed te combineren met vloerverwarming. Maar wat is nu precies het verschil tussen laminaat en pvc?

Ondanks de overeenkomsten zijn er toch grote verschillen. Deze verschillen zitten hem voornamelijk in het materiaal en de legwijze. Daarom is het belangrijk je goed in te lezen mocht je nog twijfelen tussen de twee. In dit blog kun je hier meer over lezen. 

Wil je meer weten over een PVC vloer in Rhoon kopen? Vraag het onze specialist!

Ben je er helemaal over uit en wil je bij Rubo Parket jouw droom pvc vloer kopen? Kom dan gerust eens langs bij ons in de showroom. Rubo Parket is gevestigd te Rotterdam in de wijk Blijdorp. Woon je niet in de omgeving? Dan kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen of bestellen via onze webshop. Jouw droom pvc vloer in Rhoon kopen kan dus ook via onze webshop! 

Of kom langs in onze showroom voor pvc vloeren in Rotterdam.