📞 Heb je een vraag? Bel Henk: 010 466 78 79

🚚 Gratis thuisbezorgd boven de € 650,-

⏱️ Voor 14:00 besteld: over 3 werkdagen in huis

De voor- en nadelen van een houten vloer

Deze tijdloze en klassieke vloersoort blijft populair: parket! Het straalt luxe uit en geeft een warme uitstraling. Voordat je een parketvloer aanschaft zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en houd je je parketvloer zo lang mogelijk mooi.

Voor ieder wat wils: legwijze, afwerking en kleur

Kies je voor een parketvloer? Dan is er een hoop keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, kleurtinten, afwerkingen en patronen. Ben je daar eindelijk uit? Dan kun je ook nog kijken naar de legwijze. Wil je je parket op de traditionele manier, met een visgraatpatroon, of misschien in een Hongaarse punt? Er is voor ieder wat wils. Neem eens een kijkje in onze parketvloeren webshop voor ons aanbod of kom gerust eens langs in onze showroom om ze in het echt te bekijken.

Een ander type hout: de bamboe vloer

Een vloersoort die steeds populairder wordt en ook onder de categorie houten vloeren valt is de bamboe vloer. De bamboe vloer is erg geliefd om zijn duurzaamheid, stevige materiaal en natuurlijke uitstraling. Wil je meer weten over deze milieuvriendelijke vloeren? Lees dan hier de voor- en nadelen en wat een bamboe vloer precies is.

De voor- en nadelen van een houten vloer op een rijtje

Voordelen:

  • Duurzame vloer: gaat superlang mee wanneer deze goed onderhouden wordt. Goed voor het milieu dus!
  • Krassen, vale plekken of lichtvlekken op je parket? Geeft je vloer een schuurbeurt, werk deze af en hij is weer als nieuw.
  • Houten vloeren isoleren erg goed. Dit zorgt ook voor warme voeten en loopt erg fijn.
  • Geeft een authentieke en klassieke uitstraling
  • Voor ieder wat wils: er is veel keuze in houtsoorten, de legwijze, kleuren en afwerking.

Nadelen:

  • Parket is duurder in verhouding met andere type vloeren.
  • Niet altijd geschikt voor vloerverwarming.
  • Gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen.
  • Heeft geregeld een onderhoudsbeurt nodig, het liefst ieder jaar.

Onderhoud

In verhouding met andere vloersoorten heeft parket wat meer onderhoud nodig. Bij een houten vloer is belangrijk dat deze ieder jaar wordt opgeschuurd en opnieuw wordt afgewerkt. Dit kan met wax, olie of lak. Zo ziet je vloer er weer uit als nieuw en werk je krassen en gebruikssporen weg. De een ziet dit als een nadeel, de andere als een voordeel: je kunt je vloer er namelijk wel weer als nieuw uit laten zien als er beschadigingen op komen. Dit kun je niet bij een laminaat-, pvc-, of kurkvloer.

Waar je bij een houten vloer goed op moet letten is dat deze niet goed samengaat met vocht. Valt er water overheen of is de luchtvochtigheid in huis te hoog? Dan kan de vloer gaan werken en krom gaan trekken. Het is slim om van tevoren goed de luchtvochtigheid in huis te checken om schade aan je vloer te voorkomen. Lees hier meer over het onderhoud van parketvloeren.

Wij helpen je graag met je keuze

Twijfelde je nog over de aanschaf van een parketvloer en ben je er nu uit? Of wil je liever toch nog persoonlijk advies of een aantal vloeren in het echt bekijken? Dan helpen wij je graag verder. Hiervoor kun je (telefonisch) contact met ons opnemen of een keer langskomen in onze showroom in Rotterdam.

Twijfelen je nog over een bepaald vloertype? Bekijk dan ook eens onze vloeren-keuzehulp.