Meer weten over bamboe vloeren? Jouw vragen beantwoordt!

Het is een vloersoort die steeds populairder wordt: de bamboe vloer! Bamboe vloeren zijn erg geliefd om hun duurzaamheid, stevige materiaal en natuurlijke uitstraling. Deze milieuvriendelijke vloeren zijn een goed alternatief voor een houten vloer. Waarom deze vloeren duurzaam zijn en wat de voor- en nadelen zijn, gaan we je nu uitleggen.

Bamboe vloer

Bamboe: een milieubewuste keuze!

Je leest overal dat bamboe een duurzame keuze is, maar waarom eigenlijk? Wat is precies het verschil tussen een bamboe vloer en een normale houten vloer? Wij leggen het je uit!
Bamboe is geen boom maar een gras en groeit in verhouding met bomen ongelofelijk snel. De snelst groeiende bamboe-grassen hebben groeisnelheden van wel bijna een meter per dag. Ter vergelijking: dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Na het kappen groeit deze plant dan ook erg snel terug, waardoor grote bossenkap niet nodig is. Vrijwel alles van de plant kan worden gebruikt en levert weinig afval op – los van het feit dat bamboe natuurlijk biologisch afbreekbaar is!
Wat bamboe nog iets duurzamer maakt is dat de bamboe plant zelf een anti-bacteriele stof aanmaakt. Hierdoor hoeft deze plant niet behandeld te worden met bestrijdingsmiddelen – wat dus ook niet in ons milieu terechtkomt. Omdat bij het kappen van bamboe de wortels in de grond blijven zitten, zorgt dit er ook nog eens voor dat het land beschermd wordt tegen erosie.

 

Dé voor- en nadelen van bamboe parket

Naast dat stukje duurzaamheid zijn er nog meer voordelen aan het hebben van een bamboe vloer. Zo gaan dit type vloeren zeer lang mee, is het beschikbaar in verschillende tinten en is het goed te combineren met vloerverwarming. Nu zul je vast denken, zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Jawel, overal zitten natuurlijk zo zijn voor- en nadelen aan. Een bamboe vloer is namelijk wel iets prijziger in verhouding met andere vloeren.

  • Duurzaam en milieubewust
  • Verkrijgbaar in verschillende tinten: voor ieder wat wils
  • Lange levensduur (met wat onderhoud)
  • Af te werken naar keuze: licht, donker, mat of glans
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • In verhouding duurder dan veel andere vloeren
Bamboe vloeren inspiratie

Onze collectie bamboe vloeren

Een vloer bepaald voor een heel groot gedeelte de sfeer in je interieur. Bij de keuze van je vloer spelen meerdere factoren een rol. Denk hierbij aan de uitstraling, de kleur en de specifieke eigenschappen: geschikt voor vloerverwarming etcetera.
Hier bij Rubo Parket vindt je een breed assortiment aan bamboe vloeren. Met een breed assortiment van grote en kleine planken, met en zonder kliksysteem, is er een vloer van bamboe hout voor ieder huis. Bamboe parket is gemaakt om een leven lang mee te gaan, daarom krijg je op bamboe parket van Moso 30 jaar garantie. Meer weten over de topkwaliteit MOSO bamboe vloeren?

Bamboe vloer keuze hulp

Een greep uit ons assortiment Moso Vloeren

Moso Purebamboo Density Naturel Gelakt

MOSO® Purebamboo bestaat volledig uit massief bamboe, hetzij in de vorm ...

144.19

Moso Purebamboo Density Caramel Gelakt

MOSO® Purebamboo bestaat volledig uit massief bamboe, hetzij in de vorm ...

144.19

Moso Bamboo Elite Premium Side Pressed Caramel

225.21

Moso Bamboo Elite Density Naturel Lak Bona Naturale

MOSO® Bamboo Elite bestaat uit relatief lange en brede planken, gemaakt ...

123.47

Moso Purebamboo Side Pressed Caramel

MOSO® Purebamboo bestaat volledig uit massief bamboe, hetzij in de vorm ...

133.38

Moso Bamboo Elite Premium Density Naturel

189.81

Wil je ons complete assortiment bamboe vloeren bekijken?

Ga naar de webshop

Veelgestelde vragen over een bamboe vloer beantwoordt!

Als vloerenspecialist krijgen we regelmatig vragen over bamboe parket. De veelgestelde vragen hebben we verzameld en hieronder beantwoordt, zodat je na het lezen van de vragen precies weet waarom een vloer van bamboe hout, wel of niet bij je past.

 

Hoe lang gaat een bamboe vloer mee?

Als de vloer netjes wordt onderhouden, gaat een vloer van bamboe hout tientallen jaren mee. Net zoals bij een parket vloer is bamboe parket eenvoudig te schuren en te behandelen met een olie of lak.

Op ons assortiment Moso vloeren krijg je zelfs 30 jaar garantie. Ook kunnen we je helpen bij het leggen en het netjes onderhouden van je vloer. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Is bamboe geschikt voor vloerverwarming?

Een bamboe vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming omdat het hout niet snel uitzet, krimpt of gevoelig is voor vocht. Ook laat dit type vloer goed de warmte door, waardoor je het ideaal kan combineren met een vloerverwarming.

 

Hoeveel kost een bamboe vloer?

Je kan al vanaf €39 per vierkante meter een bamboe vloer bij ons kopen. Ook kan je dan kiezen uit verschillende kleuren. Van een natuurlijke look tot een industriële look. Heb je meer te besteden? Dan is je keuze nog ruimer!

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment? Bekijk dan onze collectie Moso vloeren.

 

Wat zijn goede alternatieven voor bamboe parket?

Als vloerenspecialist verkopen we naast bamboe parket ook andere soorten vloeren. Dit zijn goede alternatieven voor bamboe vloeren.

Wij hebben de verschillende vloeren voor je onder elkaar gezet, zodat je overzichtelijk kunt zien welke vloeren we naast bamboe nog meer verkopen. Er is dus altijd een passend alternatief!

Persoonlijk advies

Hopelijk ben je na het lezen van deze keuzehulp een stukje dichterbij jouw vloerkeuze. Mocht je er nog steeds niet helemaal uitkomen, dan geven wij je ook graag persoonlijk advies. Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Dit kan zowel via de mail als telefonisch. Wij helpen je graag verder!

Bamboe vloeren van Moso

Je ideale bamboe vloer nog niet gevonden?

Bekijk ons complete assortiment