Sfeer laat je niet aan het toeval over

Parket Rotterdam | De Parketspecialist in Rotterdam

Op zoek naar parket in Rotterdam? In de wijk Blijdorp, op slechts 5 minuten rijden vanaf het centrum van Rotterdam, vind je Rubo Parket. Op de hoek waar de Statenweg en de Stadhoudersweg elkaar kruisen, zit onze showroom van 100 m2 met een groot aanbod vloeren, waaronder kwalitatief parket.

Er is genoeg parkeergelegenheid om uw auto te parkeren. Met de metro- en bushalte Blijdorp aan de overkant, is onze winkel ook met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken.

Winkel locatie van Rubo Parket in Rotterdam

*De groene route geeft de parkeergelegenheid aan bij onze showroom in Rotterdam

Mooi parket in Rotterdam

Ben je op zoek naar een nieuw parket? Bij Rubo Parket bieden we kwalitatief parket in verschillende soorten, kleuren en dessins. Verander de sfeer in je huiskamer, keuken, slaapkamer of zelfs badkamer met een nieuw vloer.

Al eeuwen lang de mooiste en meest geliefde vloerbedekking: parket. Geselecteerd hout dat na drogen, zagen, schuren en afwerken een duurzame vloer vormt met een tijdloze uitstraling. Parket wordt nog steeds op traditionele wijze gelegd. Strook voor strook, al dan niet in patroon, wordt met veel vakmanschap een prachtige vloer gecreëerd. Na het leggen wordt de vloer geschuurd en afgewerkt met lak, was of olie.

In de loop der tijd heeft ook het voorgefabriceerde parket zijn intrede gedaan. Het hout ondergaat tijdens de fabricage al een groot aantal bewerkingen en is na het leggen meestal direct gebruiksklaar.

De voordelen van parket

Parket is tijdloos! Een voordeel van parket is dat het een warme en verfijnde uitstraling heeft. Waar laminaat (voor een deel) uit kunststof bestaat, bestaat parket 100% uit hout. De prijs is daardoor misschien hoger, maar parketvloeren gaan bij normaal gebruik ook veel langer mee. Wanneer het begint te slijten, kan je een parketvloer gewoon opnieuw schuren en lakken. Je vloer is dan zo goed als nieuw!

Daarnaast zijn er vele mogelijke kleuren en kan het in verschillende patronen worden gelegd. Neem bijvoorbeeld een grijze houtlook of leg het in een visgraatmotief. Naar welke variant uw voorkeur ook uitgaat, een parketvloer verrijkt elk interieur.

Soorten parket bij Rubo Parket

Als parketspecialist bieden wij u de keuze uit nagenoeg alle parketvarianten. Van fineerparket tot 20 mm massief parket, van maple tot wengé, je vindt het bij Rubo Parket.

Om altijd de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, verkoopt Rubo Parket uitsluitend het betere parket. Wij verkopen merken zoals Boen, Floorlife, Moso en Wicanders. Ben je dus op zoek naar parket in Rotterdam? Kom dan zeker een keer langs in onze showroom.

 

Visgraat motief zoom foto parket in otterdam bij Rubo Parket Parket motief Rubo Parket in Rotterdam Visgraat motief parketvloer Rotterdam

Kosten parket

Parket is gemaakt van 100% hout en daar betaal je dan ook voor. De bedragen voor parket lopen veelal van €38 tot boven de €100 per m2. Wat je precies voor parket betaalt, is heel erg afhankelijk van een aantal zaken. Zoals de soort, het merk, het dessin, de kleur en het aantal vierkante meters die je nodig hebt. Via onze webshop en in onze showroom in Rotterdam verkopen wij parket vanaf €38,25 per m2.

Online parket bestellen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je parket online wil bestellen. Je komt er tijdens het leggen achter dat je nét een vierkante meter te kort komt, of je hebt vooraf in onze showroom verschillende opties bekeken en je hebt je keuze gemaakt. Bestel je vloer dan online!

Wanneer je je vloer vóór 14:00 uur besteld, ontvang je alles binnen 3-5 werkdagen thuis. Bestellingen boven de €650 worden zelfs gratis bezorgd!

Voor bestellingen onder de €650 wordt er €75 verzendkosten in rekening gebracht. Dit geldt niet wanneer je alleen onderhoudsmiddelen besteld, dan zijn de verzendkosten €6,95.

Altijd de laagste prijs in onze winkel

Het kan fijn zijn om een vloer voor aanschaf even in het echt te zien of zelf te voelen. Kom dan naar onze showroom in Rotterdam Blijdorp. Heb je dezelfde parketvloer elders tegen een lagere prijs gezien? Henk en zijn team van specialisten zullen je voorzien van het beste advies en prijs! Neem in dit geval vrijblijvend contact met ons op.

Je vindt Rubo Parket op slechts 5 minuten rijden vanaf het centrum van Rotterdam. Met metro- en bushalte Blijdorp aan de overkant, is onze winkel ook met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken.

Hulp nodig bij het leggen?

Niet iedereen heeft tijd en zin om zelf een vloertje te leggen. Geen probleem! Maak gebruik van onze legservice! Onze specialisten helpen je graag een handje.

Voor parketvloeren is het aan te raden om dit altijd professioneel te laten leggen voor het beste resultaat. Zo ben je er zeker van dat je vloer strak in je kamer wordt gelegd.

Onderhoud van het parket

Een vloer is het meest intensief gebruikte deel van het interieur. Na verloop van tijd zullen er altijd gebruikerssporen te zien zijn. Met enkele maatregelen en enig onderhoud zal de vloer langere tijd mooi blijven.

Een goede inloopmat en regelmatig stofzuigen ter voorkoming van vuil en zand (krassen) op de vloer, bloempotten op schotels plaatsen en meubilair voorzien van vilt.

Parket lakken

Heb je je parketvloer bij aanschaf in de lak gezet? Dan dien je bij gemiddeld gebruik de vloer eens per 3-4 maanden te voorzien van een laagje lak-polish, bij intensiever gebruik vaker. Voordat je de polish aanbrengt, neem de vloer eerst af met een speciale reiniger.

Parket in de was zetten

Behandel je parketvloer met was? Dan vormt de was de slijtlaag. Zolang door droog opwrijven de was nog gaat glanzen behoeft geen nieuwe was te worden aangebracht. Wanneer dit wel nodig is, dan breng je slechts een dun laagje onderhoudswas aan. In principe is het voldoende om alleen de plaatsen die aan slijtage onderhevig zijn in te wrijven.

Geoliede parketvloeren

Een geoliede parketvloer dient zo’n 2-3 maal per jaar in de onderhoudsolie te worden gezet. Vooraf de vloer schoonmaken met een intensief-reiniger om hardnekkige vuil te verwijderen. Na het oliën zo’n 15 minuten wachten en plaatsen die nog nat zijn droogwrijven.

Hardwax vloeren

Deze vloer moet 1-2 maal per jaar dun inwrijven met onderhoudswas voor hardwax. Op plaatsen die aan slijtage onderhevig zijn, doet u dit vaker. Wanneer u dit plaatselijk doet is dit niet of nauwelijks zichtbaar.

Heb je waterschade aan je parket vloer?

Voorkom waterschade aan parket, want daar is de vloer niet dol op. Parket kan kromtrekken als het nat wordt. Wanneer er vocht of water onder het parket komt, zal het uitzetten.

Ga je dweilen? Gebruik zo min mogelijk water en droog de vloer gelijk met een schone droge doek. Wanneer je vocht laat vallen, ruim dit ook zo snel mogelijk op en zet de verwarming wat hoger om het droogproces te versnellen.

Je kunt Rubo Parket uit Rotterdam Blijdorp ook inschakelen voor het herstellen van beschadigde vloeren. Door onze precisie en vakkundigheid zal de schade na herstel nog nauwelijks tot niet meer zichtbaar zijn. De taxaties van Rubo Parket zijn reëel waardoor vervelende discussies met verzekeraars wordt voorkomen.